Original article: http://research.microsoft.com/en-us/um/people/simonpj/papers/giving-a-talk/giving-a-talk.htm

Вештини за истражување

Пишување трудови, давајќи истражување разговори, и пишување на истражувачки предлози се клучните вештини, но тие не се лесни. Оваа страница ја опишува како се пријде на секој од овие три предизвици, со надеж дека тие можат да бидат корисни за вас.

Тука е се верзии на оваа страница преведена на други јазици:Како да се даде добар истражувачки разговор

"Како да се даде добар истражувачки разговор", Симон Пејтон Џонс, Џон Launchbury, Џон Хјуз, SIGPLAN Известувања 28 (11), ноември 1993 година.

Бидејќи ние пишува весникот сосема малку луѓе го имаат напишано со конструктивни коментари. Ник Nethercote исто така има корисни 2 страници водич за давање разговор.Како да напишете одлична истражувачки труд

Овој разговор нуди седум едноставни, конкретни предлози за тоа како да го подобрите вашиот истражувачки трудови.Како да се напише добар предлог за истражување

"Како да се напише добар предлог за истражување", Симон Пејтон Џонс и Алан Банди.Други ресурси

Конечно, тука се и некои совети како да се други совети сум ги нашол корисни, иако Google ќе ви се најде многу повеќе покрај.


Симон Пејтон Џонс, simonpj@microsoft.comMost popular articles: